VAN / İPEKYOLU - Aliya İzzetbegoviç Ortaokulu

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü

Değerli Öğrenciler, Veliler ve Öğretmenler,

Bugün,milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini simgeleyen İstiklal Marşı'nın kabul edildiği özel bir gündür. 12 Mart, milletimizin azim ve kararlılığının bir ifadesi olarak tarih sahnesindeki yerini almıştır.

İstiklal Marşı, büyük şairimiz Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınmış ve 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye'nin ulusal marşı olarak kabul edilmiştir. Bu marş, vatan sevgisi, bağımsızlık tutkusu ve milli birlik duygusuyla dolu kelimeleriyle Türk milletinin kalbinde özel bir yere sahiptir.

Bugün, bu önemli günü birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz. İstiklal Marşı, geçmişte olduğu gibi bugün de milletimizin birlik ve beraberliğini simgeliyor. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümünü coşku ve gurur içinde kutluyor, milletimizin birlik ve beraberliğine olan inancımızı bir kez daha yineliyoruz.

Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 11:16 - Görüntülenme: 32